Hoe rijd ik een col op? Hoeveel eet en drink ik tijdens een inspanning? Is een hoge hartslag schadelijk?

Wat is de ideale trapfrequentie? Hoe vermijd ik dat ik te vaak moet plassen onderweg? Hoe bereid ik me voor op een classic? Welke racefiets kies ik? Hoe neem ik snel een bocht zonder onderuit te schuiven?

 

Op deze en andere vragen geeft CYCLING DVD van Wielerbond Vlaanderen een glashelder antwoord. Hij bevat een schat aan concrete tips en interessante ‘weetjes uit het peloton’. Met opnames in Spanje en België, tal van praktijkvoorbeelden en 2D-animaties leert de CYCLING DVD hoe je beter, sneller, langer en met meer voldoening kunt racefietsen. CYCLING DVD is een aanrader voor elke wielertoerist!

 

 

 

 

 

 

Inhoud (circa 150 min.):

 

RIJTECHNIEKEN

schakeltechniek, remtechniek, kijktechniek, traptechniek, cols beklimmen, krachtklimmen à la Koppenberg aanpakken, afdalingen maken, in slipstream rijden, in peloton rijden, op kasseien rijden, bochten nemen, een gat dichtrijden, aflossen aan de kop, waaiers vormen, ideale houdingen op de fiets tijdens klimmen, dalen …. en meer.

 

TRAINING

basisprincipes van een wielertraining,  trainen volgens hartfrequentie, buitenlandse stages, stabilisatieoefeningen, trainen volgens de criteria duur, regelmaat en intensiteit, overtraining, eenvoudige trainingsschema’s, … en meer.

 

VOEDING

de dagelijkse voeding van een sporter, 10 voedingstips voor de wielertoerist, de energiebronnen van een renner bij inspanning, wat eten en drinken voor, tijdens en na de inspanning, koolhydratentabel opgemaakt per 30 gr koolhydraten, … en meer.

 

MATERIAAL & KLEDIJ

fietskeuze, bikefitting, frames, groepen, banden, zadels, fietskleding, helmen, fietsbrillen, pedalen en schoenen.